Recept
« Terug naar recepten
Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)
PT45M
Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)
Een heerlijk confituur van vijgen met noten (en banyuls) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Confituur van vijgen met noten (en Banyuls) te bereiden
Verwijder de steeltjes van de vijgen en snij ze in 4 of 6 stukken (afhankelijk van de grootte). Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
Voeg het sap van de citroen toe en de suiker, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
Verwarm en roer regelmatig om. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
Laat 5 min. rusten, doe er de gehakte noten bij, en eventueel, de Banyuls. Meng goed. Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
fijnproever zegt: