KookJij

Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

Een heerlijk confituur van vijgen met noten (en banyuls) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur van vijgen met noten (en Banyuls) te bereiden


Verwijder de steeltjes van de vijgen en snij ze in 4 of 6 stukken (afhankelijk van de grootte). Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
Voeg het sap van de citroen toe en de suiker, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
Verwarm en roer regelmatig om. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
Laat 5 min. rusten, doe er de gehakte noten bij, en eventueel, de Banyuls. Meng goed. Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Dank je Dorry, is altijd het proberen waard;):):)
Dorry

Dorry zegt:
Leuk Erwin al die aparte jam recepten, dank je wel.
Gr. Dorry