Recept
« Terug naar recepten
Consommé bergére
PT40M
Consommé bergére
Een heerlijk consommé bergére recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
het aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Consommé bergére te bereiden
Zet de tapioca in koud water te weken.
Zet de aspergepunten een uurtje in koud water.
Borstel intussen de champignons goed schoon, snij het onderste stukje van het steeltje af en snij de champignons in schijfjes.
Zet ze met een bodempje water op het vuur en laat er vlug de kook over gaan (blancheren) laat ze uitlekken in een zeef.
Verhit de bouillon en schil intussen de aspergepunten met een aspergeschiller of dunschiller.
(begin even onder het kopje en schil in de richting van het ondereinde.)
Leg de asperges een minuut of 4 in de hete ( maar niet kokende!) bouillon.
Spoel de dragon en de kervel af onder de koude kraan, verwijder droge en bruine blaadjes, haal de blaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes fijn.
Haal de tapioca met een schuimspaan uit het water en roer het bindmiddel voorzichtig door de hete bouillon.
Voeg er de champignonschijfjes en de fijn gehakte kruiden aan toe, laat alles even goed warm worden en verdeel de consommé over de borden.
Zet de aspergepunten een uurtje in koud water.
Borstel intussen de champignons goed schoon, snij het onderste stukje van het steeltje af en snij de champignons in schijfjes.
Zet ze met een bodempje water op het vuur en laat er vlug de kook over gaan (blancheren) laat ze uitlekken in een zeef.
Verhit de bouillon en schil intussen de aspergepunten met een aspergeschiller of dunschiller.
(begin even onder het kopje en schil in de richting van het ondereinde.)
Leg de asperges een minuut of 4 in de hete ( maar niet kokende!) bouillon.
Spoel de dragon en de kervel af onder de koude kraan, verwijder droge en bruine blaadjes, haal de blaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes fijn.
Haal de tapioca met een schuimspaan uit het water en roer het bindmiddel voorzichtig door de hete bouillon.
Voeg er de champignonschijfjes en de fijn gehakte kruiden aan toe, laat alles even goed warm worden en verdeel de consommé over de borden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Ik weet niet of je de tapiocakorrels ook laat weken.
Misschien moet je ze iets langer laten weken.
succes,:);)m.v.g. Bert
addie zegt:
Hartelijk dank voor je snelle reaktie. Ga het zo eens proberen. Gisteren hebben mijn tapiocakorrels zeker een uur gekookt voor ze glazig waren.
Kookgroetjes, Addie.
bertal zegt:
je kan de Tapioca ongeveer 5 min. laten weken, daarna erbij doen en ongeveer 10 tot 15 min. laten koken.Succes.
:);).m.v.g Bert
addie zegt:
Ben vanmiddag voor het eerst aan het experimenteren geweest met tapioca. Nu was mijn vraagje, hoe lang moet deze weken in koud water.
Ik had ze meteen in het kokend water gedaan maar het duurde nogal lang voordat ze glazig werden.
Bij voorbaat dank voor je antwoord.
Kookgroetjes, Addie.
addie zegt:
Bedankt voor je reactie, ga het zeker nog eens proberen. Ga er bieten kaviaar van maken voor garneringen. Erg leuk.
Kookgroetjes, Addie.