KookJij

Consommé surprise (zie opm)

Een heerlijk consommé surprise (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Consommé surprise (zie opm) te bereiden

Maak 3 liter runderbouillon volgens basisrecept.
Ontvet de bouillon en passeer door puntzeef.
Sla de eiwitten los, was en snij de preibladeren in kleine stukken, breek enkele eierschalen en doe dit tezamen met de gesneden ui en wortel, preibladeren bij de losgeslagen eiwitten.
Doe het geheel bij de bouillon en breng deze rustig aan de kook.
Onder voortdurend roeren, laat de bouillon tegen de kook aan ca 1 uur, zonder deksel op de pan trekken.
Verwijder de eiwitmassa en passeer de bouillon door een natgemaakte kaasdoek.
Indien nodig inkoken tot ca 2 liter, maak de soep op smaak af met zout, madeira of sherry.
De bouillon moet sprankelend helder zijn.
Borstel de cantharel en zorg dat er geen ongerechtigheden aanblijven die de helderheid van de bouillon beinvloeden.
Snijd de cantharel in kleine stukjes en verdeel ze over de soepkoppen.
Snijd van de bladerdeegplakjes rondjes iets groter dan de cirkel van de soepkop.
Verdeel de bouillon over de soepkoppen en leg op elke kop een bladerdeegrondj, strijk de overhangende randjes van het deeg vast op de natgemaakte rand van de soepkop.
Bestrijk met een losgeklopt ei het deegplakje.
Plaats de soepkoppen op een bakblik in een op 200 graden C. voorverwarmd oven en bak de dekseltjes in ca 15 min. goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst