Recept
« Terug naar recepten
Cool Mango Lassi
PT15M
Cool Mango Lassi
Een heerlijk cool mango lassi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Hanos
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cool Mango Lassi te bereiden
Schil de mango's, verwijder de pitten en pureer het vruchtvlees.
Klop de yoghurt, het sinaasappelsap, limoen- of citroensap en -rasp en de poedersuiker door de mangopuree. Giet het mengsel in een lage diepvriesbak, zet het in de vriezer en klop het elk half uur los met een vork.
Doe dit tot er ijskristallen ontstaan (na ongeveer 2,5 uur).
Verdeel de mango-lassi over 4 glazen, zet de rietjes of lange lepels erin en garneer met blaadjes munt.
Tip:
• Vervang de mango door nectarine of perzik.
• Neem in plaats van poedersuiker 2 eetlepels honing.
Wijnadvies:
Aanrader met Moscato d’Asti.
Zonder belletjes maar wel met een lekker zoetje: Bordeaux Moelleux. Goed koelen!
Klop de yoghurt, het sinaasappelsap, limoen- of citroensap en -rasp en de poedersuiker door de mangopuree. Giet het mengsel in een lage diepvriesbak, zet het in de vriezer en klop het elk half uur los met een vork.
Doe dit tot er ijskristallen ontstaan (na ongeveer 2,5 uur).
Verdeel de mango-lassi over 4 glazen, zet de rietjes of lange lepels erin en garneer met blaadjes munt.
Tip:
• Vervang de mango door nectarine of perzik.
• Neem in plaats van poedersuiker 2 eetlepels honing.
Wijnadvies:
Aanrader met Moscato d’Asti.
Zonder belletjes maar wel met een lekker zoetje: Bordeaux Moelleux. Goed koelen!