KookJij

Coq au cidre uit de oven met kaassaus

Een heerlijk coq au cidre uit de oven met kaassaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coq au cidre uit de oven met kaassaus te bereiden

Halveer de kipfilet in de lengte richting. Bestrooi ze met zout en peper en braad ze 20 min op een ingevette braadslee in een voorverwarmde oven van 200 graden. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de wortels schoon en snijd ze klein. Maak de champignons schoon en halveer ze. Was de tijm en trek de blaadjes eraf. Verdeel al deze ingredienten samen met het laurierblad rondom de kipstukken. Bak het geheel vervolgens nog eens 40 min. Leg na 10 min de kipstukken bovenop de groenten en giet de calvados er beetje bij beetje overheen. Laat alles dan smoren tot het einde van de baktijd. Breng alles tenslotte op smaak met zout en peper. Haal nu de kipfilet uit de braadslee en roer de creme fraiche door de saus, goed roeren. Leg op ieder bord een halve kipfilet en schenk er de saus overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst