Recept
« Terug naar recepten
Coq au cidre uit de oven met kaassaus
PT90M
Coq au cidre uit de oven met kaassaus
Een heerlijk coq au cidre uit de oven met kaassaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coq au cidre uit de oven met kaassaus te bereiden
Halveer de kipfilet in de lengte richting. Bestrooi ze met zout en peper en braad ze 20 min op een ingevette braadslee in een voorverwarmde oven van 200 graden. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de wortels schoon en snijd ze klein. Maak de champignons schoon en halveer ze. Was de tijm en trek de blaadjes eraf. Verdeel al deze ingredienten samen met het laurierblad rondom de kipstukken. Bak het geheel vervolgens nog eens 40 min. Leg na 10 min de kipstukken bovenop de groenten en giet de calvados er beetje bij beetje overheen. Laat alles dan smoren tot het einde van de baktijd. Breng alles tenslotte op smaak met zout en peper. Haal nu de kipfilet uit de braadslee en roer de creme fraiche door de saus, goed roeren. Leg op ieder bord een halve kipfilet en schenk er de saus overheen.