Recept
« Terug naar recepten
Coq au vin
PT45M
Coq au vin
Een heerlijk coq au vin recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coq au vin te bereiden
Snijd de bouten van de kip los. Snijd deze nog eens in de helft. Snijd nu de vleugels los van het lichaam. Snij daarna het borstvlees over de rug naar beneden langs het karkas.
Snijd de uien in fijne reepjes en stoof ze aan in goudgele boter.
Voeg de spekreepjes en de versneden champignons toe.
Wanneer alles gaar is, haal je ze uit de pan.
Braad nu de kip aan. Voeg eventueel wat verse boter toe. Kruid met peper en zout.
Als de kip mooi bruin is, bevochtig je met kippenbouillon en rode wijn.
Voeg nu ook de groene kruiden toe en laat verder garen.
De laatste 10 minuten voeg je opnieuw het spek en de groenten toe. Voeg eventueel nog een lepel bessenkonfituur toe om de smaak te verbeteren en te binden.
Indien de saus nog te vloeibaar is, kan je ze binden met maïszetmeel.
Serveer met verse frietjes.
Snijd de uien in fijne reepjes en stoof ze aan in goudgele boter.
Voeg de spekreepjes en de versneden champignons toe.
Wanneer alles gaar is, haal je ze uit de pan.
Braad nu de kip aan. Voeg eventueel wat verse boter toe. Kruid met peper en zout.
Als de kip mooi bruin is, bevochtig je met kippenbouillon en rode wijn.
Voeg nu ook de groene kruiden toe en laat verder garen.
De laatste 10 minuten voeg je opnieuw het spek en de groenten toe. Voeg eventueel nog een lepel bessenkonfituur toe om de smaak te verbeteren en te binden.
Indien de saus nog te vloeibaar is, kan je ze binden met maïszetmeel.
Serveer met verse frietjes.