KookJij

Coquilles - Ceviche - Cocktail

Een ceviche is een gerecht dat "gekookt" is in azijn of citroen cq limoensap
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coquilles - Ceviche - Cocktail te bereiden

*Leg de plakjes coquilles in het citroensap,zodat ze onder staan en roer zo nu en dan om.Laat ze 2 uur staan.Ze "koken"
als het ware in de citroensap (= een ingredient dat a.h.w. gekookt wordt in citroensap of limoensap heet "ceviche" )
*Terwijl de coquilles staan te garen in het citrussap doen we de korianderblaadjes,tomatenketchup,chili saus,ui,
sinaasappelsap, visfond en lombok bij elkaar en mengen dat goed.
*Na 1 1/2 uren de coquilles afgieten (citrus sap wel bewaren)
en mengen met de afgegoten avocado-blokjes.Tenslotte mengen we de tomatenketchup massa met de coquille-avocado massa en laten dit goed koud worden.
*Verdeel dit over 4 cocktailglazen en versier dit met een takje koriander

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
We kunnen er nog een beetje opgeleukte mayonaise bij geven en een toastje met roomboter
VARIETEIT : In plaats van coquilles kunnen we ook garnalen gebruiken of zelfs vis-filets.Het blijft dan een 'ceviche' heten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst