Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met Appel
PT25M
Coquilles met Appel
Klassiek gerecht. De appels moet zacht zijn met een rinse smaak en de coquilles niet al te gaar.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Belgische vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met Appel te bereiden
- Beide appels schillen, klokhuizen en in blokjes snijden
- Een van de appels met het citroensap en 6 eetlepels water in de keukenblender doen en draaien tot een waterschtig appel-mix. De mix zeven en even apart zetten met de andere appel die in blokjes is gesneden.
- Coquilles goed zouten en peperen.
- Beide anti aanbakpannetjes op het vuur zetten, een met boter en de ander met olijfolie.
- In het pannetje met de boter de appel-mix doen en flink blijvn roeren.
- In het andere pannetje met de rijstolie de coquilles doen en 2½ minuut per kant laten garen, zonder te bewegen.
- Als de coquilles klaar zijn, verdelen over de verwarmde bordjes en daarop de appelmix storten.
- Doe nog een draai met de pepermolen en versier met bv tuinkers en gescheurde koriander blaadjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een droge witte wijn.