Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met een Venkelpureetje
PT45M
Coquilles met een Venkelpureetje
Gebakken coqulles gecombineerd met een zacht smakend pureetje (aardappel, bloemkool, doperwten, prei, enz.) is een vaak voorkomend gerecht. Hier een combi met venkel en sinaasappelsap.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Els van
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met een Venkelpureetje te bereiden
- Verhit de roomboter in een anti-aanbak pan en fruit daarin aan de sjalot en de venkel met het steranijsje. Roer door en ga hiermee door tot de uien glazig zijn geworden.
- Dan doen we het sap van de sinaasappel er bij en de wijn. Breng het geheel aan de kook en laat sudderen tot de venkel goed gaar is geworden.
- Haal het steranijsje er uit en doe de rest in een beker van de blender en draai daarvan een glad pureetje.
- Voeg de slagroom toe en pureer tot een gladde pasta. Zet die warm weg in de oven, na op smaak gebracht te hebben met zeezout en de peper.
- Verhit nu een anti-aanbak pan met de rijstolie tot die gloeiend heet is en bak daarin de coquilles beetgaar, door ze niet langer dan 60 seconden per kant te laten schroeien.
- Pak nu de 4 voorverwarmde bordjes en leg op elk 3 hoopjes venkelpuree. Leg tegen elk venkelhoopje een gebakken coquille, garneer met wat venkelgroen en drup wat sinaasappelsap op de bordjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een droge witte wijn