Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met paddenstoelen, mousse van gepofte kn
PT80M
Coquilles met paddenstoelen, mousse van gepofte kn
Een heerlijk coquilles met paddenstoelen, mousse van gepofte kn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met paddenstoelen, mousse van gepofte kn te bereiden
Verwarm de oven op 200°C.
Bak de fijngesneden portobello stelen met de gesnipperde sjalotten in de boter. Maal dit met het witbrood in de keukenmachine tot een fijne massa en breng op smaak.
Snijd de hoeden van de Portobello’s in blokjes en bak ze gaar. Meng dit door het broodmengsel.
Leg een laag zeezout op een bakmatje en leg daar de 2 bollen knoflook op. Dek af met aluminiumfolie. Pof de knoflook 30 min. in de oven.
Verwarm de knoflook, de kippenbouillon en de room een half uur. Het mag net niet koken. Zeef de vloeistof. Giet de vloeistof (niet meer dan 5 dl) in de Kidde met 2 patronen. Zet weg. (niet in de koeling)
Druk 14 rondjes (diameter 7 tot 7,5 cm ) uit het bladerdeeg. Prik de rondjes met een vork in zodat ze niet te veel rijzen. Besmeer de rondjes met het portobellomengsel en bak 20 min.in de oven. Oven op 200°C.
Bak de cantharellen en breng de rucola op smaak met olijfolie, peper en zout.
Snijd iedere coquille in 4 ronde plakjes. Haal de bladerdeegbodems uit de oven en bedek ze met 4 ronde plakjes coquille. Bestrooi licht met wat zeezout.
Presentatie:
Plaats de bladerdeegbodems op platte borden en garneer met de cantharellen.
Spuit de knoflookroommousse over het geheel en strooi er wat geraspte oude Beemsterkaas over. Laat de kaas onder de lampen even smelten
Garneer af met Rucola
Bak de fijngesneden portobello stelen met de gesnipperde sjalotten in de boter. Maal dit met het witbrood in de keukenmachine tot een fijne massa en breng op smaak.
Snijd de hoeden van de Portobello’s in blokjes en bak ze gaar. Meng dit door het broodmengsel.
Leg een laag zeezout op een bakmatje en leg daar de 2 bollen knoflook op. Dek af met aluminiumfolie. Pof de knoflook 30 min. in de oven.
Verwarm de knoflook, de kippenbouillon en de room een half uur. Het mag net niet koken. Zeef de vloeistof. Giet de vloeistof (niet meer dan 5 dl) in de Kidde met 2 patronen. Zet weg. (niet in de koeling)
Druk 14 rondjes (diameter 7 tot 7,5 cm ) uit het bladerdeeg. Prik de rondjes met een vork in zodat ze niet te veel rijzen. Besmeer de rondjes met het portobellomengsel en bak 20 min.in de oven. Oven op 200°C.
Bak de cantharellen en breng de rucola op smaak met olijfolie, peper en zout.
Snijd iedere coquille in 4 ronde plakjes. Haal de bladerdeegbodems uit de oven en bedek ze met 4 ronde plakjes coquille. Bestrooi licht met wat zeezout.
Presentatie:
Plaats de bladerdeegbodems op platte borden en garneer met de cantharellen.
Spuit de knoflookroommousse over het geheel en strooi er wat geraspte oude Beemsterkaas over. Laat de kaas onder de lampen even smelten
Garneer af met Rucola