Recept
« Terug naar recepten
Coquilles op een warme citrussalade
PT30M
Coquilles op een warme citrussalade
Een heerlijk coquilles op een warme citrussalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles op een warme citrussalade te bereiden
Schil het citrusfruit, snij het vruchtvlees tussen de vliesjes weg en vang het sap op.
Bewaar de stukjes fruit in het sap.
Kook het sap later op ( zonder het vruchtvlees) met het gespleten vanille stokje en breng dit op smaak met suiker.
Bind de saus met wat met water aangemaakt aardappelmeel; laat even doorkoken.
Voeg de partjes citrusfruit bij de saus en houd warm.
Dep de coquilles droog met keukenpapier. Bak ze kort in een hete pan met wat olie.
Leg de coquilles daarna op keukenpapier en laat ze op een warme plek ( max. 50 graden) een paar minuten rusten.
Presentatie:
Snipper de salie ragfijn, spoel de kappertjes af.
Verwijder het vanillestokje , maar schraap het merg eruit en voeg dat bij de saus.
Meng de kappertjes en de salie door de saus en monter deze op met wat oliefolie.
Schep de citrusvrucht op de warme borden. Kruid de coquilles met wat peper en zout.
Leg de coquilles op het fruit en druppel de saus eromheen.
Bewaar de stukjes fruit in het sap.
Kook het sap later op ( zonder het vruchtvlees) met het gespleten vanille stokje en breng dit op smaak met suiker.
Bind de saus met wat met water aangemaakt aardappelmeel; laat even doorkoken.
Voeg de partjes citrusfruit bij de saus en houd warm.
Dep de coquilles droog met keukenpapier. Bak ze kort in een hete pan met wat olie.
Leg de coquilles daarna op keukenpapier en laat ze op een warme plek ( max. 50 graden) een paar minuten rusten.
Presentatie:
Snipper de salie ragfijn, spoel de kappertjes af.
Verwijder het vanillestokje , maar schraap het merg eruit en voeg dat bij de saus.
Meng de kappertjes en de salie door de saus en monter deze op met wat oliefolie.
Schep de citrusvrucht op de warme borden. Kruid de coquilles met wat peper en zout.
Leg de coquilles op het fruit en druppel de saus eromheen.