Recept
« Terug naar recepten
Coquilles St.Jacques met Lenteuien in Pikant Sausje
PT30M
Coquilles St.Jacques met Lenteuien in Pikant Sausje
Je hoeft de Sint Jacobschelpen niet altijd op zo'n een manier klaar te maken dat het zelfs door kleine kinderen gegeten kan worden. Het mag best wel eens pittiger. De smaak van de coquilles hoeft dan echt niet verloren te gaan.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles St.Jacques met Lenteuien in Pikant Sausje te bereiden
- Maak een pastaa'tje van de knoflook, sambal en zout.
- Verhit de olie in de wok en leg hierin de uienpasta en roer dat goed door gedurende 30 tellen.
- Voeg dan toe de coqulles en laat die mee aanfruiten en voeg dan na een minuut de lenteuien toe.
- Omdat er veel massa in de pan zit en weinig vocht, moeten we flink aan de bak met roeren, om te voorkomen dat de ingredienten serieus aanbranden.
- Wanneer coquilles en lenteui een kleurtje lijken te krijgen doen we de kippenbouillon er bij en blijven goed omroeren. Dan de suiker erbij en net zo lang blijven roeren tot de suiker is opgelost.
- Doe er vervolgens ketjap bij naar smaak en bestrooi met witte peper.
- Verdeel dit over de voorverwarmde bordjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een glas Gewurztraminer wijn bij. (Het liefst de Nussbaumer Gewurztraminer.)