Recept
« Terug naar recepten
Coupe Caprese (met mozarella en basilicum)
PT135M
Coupe Caprese (met mozarella en basilicum)
Een heerlijk coupe caprese (met mozarella en basilicum) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
bron: konmar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coupe Caprese (met mozarella en basilicum) te bereiden
1. Snijd de trostomaten en mozzarella in dunne plakken. Bestrooi de plakken mozzarella met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum.
2. Bekleed de kom met huishoudfolie. Leg in de kom om en om laagjes tomaat, basilicum en mozzarella. Herhaal dit tot het laatste laagje net boven de kom uitsteekt.
3. Sluit de kom af met een bord met daarop iets van gewicht en plaats hem ca. 2 uur in de koelkast.
4. Verwijder het bord met gewicht van de kom en stort de timbaal op een schaal. Garneer het gerecht met olijfolie. Serveer de coupe caprese met ciabattabrood.
2. Bekleed de kom met huishoudfolie. Leg in de kom om en om laagjes tomaat, basilicum en mozzarella. Herhaal dit tot het laatste laagje net boven de kom uitsteekt.
3. Sluit de kom af met een bord met daarop iets van gewicht en plaats hem ca. 2 uur in de koelkast.
4. Verwijder het bord met gewicht van de kom en stort de timbaal op een schaal. Garneer het gerecht met olijfolie. Serveer de coupe caprese met ciabattabrood.
tineke verkerk zegt: