Recept
« Terug naar recepten
Courgette
PT30M
Courgette
Een heerlijk courgette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgette te bereiden
Van dikke courgettes kun je een heerlijke ovenschotel maken.
De courgette in de lengte middendoor snijden en met een lepel het zaad verwijderen.
In een pan met iets water en zout ca. 5 minuten voorkoken.
Eventueel de helften nog een keer doorsnijden als ze niet in de pan passen.
Dan de courgette in een ingevette ovenschaal leggen en vullen naar keuze.
Bijvoorbeeld: Met restjes van de vorige dag, met geroerbakken gehakt en groente, of met geroerbakken groente met graan of met een soort soufflé van groente en graan of pasta.
Wat kaas erover strooien en 20 minuten in de oven.
Of met een vulling.
Samen met een schaal rauwkost een heerlijke maaltijd.
De courgette in de lengte middendoor snijden en met een lepel het zaad verwijderen.
In een pan met iets water en zout ca. 5 minuten voorkoken.
Eventueel de helften nog een keer doorsnijden als ze niet in de pan passen.
Dan de courgette in een ingevette ovenschaal leggen en vullen naar keuze.
Bijvoorbeeld: Met restjes van de vorige dag, met geroerbakken gehakt en groente, of met geroerbakken groente met graan of met een soort soufflé van groente en graan of pasta.
Wat kaas erover strooien en 20 minuten in de oven.
Of met een vulling.
Samen met een schaal rauwkost een heerlijke maaltijd.