Recept
« Terug naar recepten
Courgette-paprikaschotel
PT45M
Courgette-paprikaschotel
Een heerlijk courgette-paprikaschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgette-paprikaschotel te bereiden
Oven voorverwarmen op 160° C. Ovenschaal licht invetten met beetje olijfolie.
Courgette in plakjes van ½ - 1 cm dik snijden. Het vlees in stukjes snijden. Paprika in reepjes snijden en de uien in halve ringen. De aardappelschijfjes in de ovenschaal leggen. Daarna de paprikareepjes als tweede laag in de ovenschotel uitspreiden. Het in stukjes gesneden vlees over de paprika verdelen. De bouillon uitgieten over de schotel.
Olijfolie verhitten en daarin de plakjes courgette bakken met 2 uitgeperste teentjes knoflook en wat zout. Bakken tot de courgette zacht is geworden.
Met de gebakken courgette het vlees in de ovenschaal afdekken.
De uienringen fruiten. Als deze glazig zijn het blikje tomatenpuree erbij doen. Dit mengsel weer bovenop de gebakken courgette verdelen en als laatste de geraspte kaas over de groenten. Ongeveer 30 minuten in de oven laten staan.
Courgette in plakjes van ½ - 1 cm dik snijden. Het vlees in stukjes snijden. Paprika in reepjes snijden en de uien in halve ringen. De aardappelschijfjes in de ovenschaal leggen. Daarna de paprikareepjes als tweede laag in de ovenschotel uitspreiden. Het in stukjes gesneden vlees over de paprika verdelen. De bouillon uitgieten over de schotel.
Olijfolie verhitten en daarin de plakjes courgette bakken met 2 uitgeperste teentjes knoflook en wat zout. Bakken tot de courgette zacht is geworden.
Met de gebakken courgette het vlees in de ovenschaal afdekken.
De uienringen fruiten. Als deze glazig zijn het blikje tomatenpuree erbij doen. Dit mengsel weer bovenop de gebakken courgette verdelen en als laatste de geraspte kaas over de groenten. Ongeveer 30 minuten in de oven laten staan.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mariëtte v. Regteren zegt:
gr. Mariëtte
E huijs zegt:
bedankt voor dit recept