KookJij

Courgette-paprikaschotel

Een heerlijk courgette-paprikaschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgette-paprikaschotel te bereiden

Oven voorverwarmen op 160° C. Ovenschaal licht invetten met beetje olijfolie.
Courgette in plakjes van ½ - 1 cm dik snijden. Het vlees in stukjes snijden. Paprika in reepjes snijden en de uien in halve ringen. De aardappelschijfjes in de ovenschaal leggen. Daarna de paprikareepjes als tweede laag in de ovenschotel uitspreiden. Het in stukjes gesneden vlees over de paprika verdelen. De bouillon uitgieten over de schotel.
Olijfolie verhitten en daarin de plakjes courgette bakken met 2 uitgeperste teentjes knoflook en wat zout. Bakken tot de courgette zacht is geworden.
Met de gebakken courgette het vlees in de ovenschaal afdekken.
De uienringen fruiten. Als deze glazig zijn het blikje tomatenpuree erbij doen. Dit mengsel weer bovenop de gebakken courgette verdelen en als laatste de geraspte kaas over de groenten. Ongeveer 30 minuten in de oven laten staan.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

E huijs

E huijs zegt:
het was erg lekker!
bedankt voor dit recept
mariëtte v. Regteren

mariëtte v. Regteren zegt:
Hoi Tania, ik wil dit recept een dag van te voren maken. Hoe lang moet ik het dan de volgende dag opwarmen in de oven?
gr. Mariëtte
thwpeters

thwpeters zegt:
lekker
greetje

greetje zegt:
Gemakkelijk indien je het de dag van tevoren kan maken . Zo kan je bij de gasten blijven buurten . . Je krijgt van mij ook een tien .
marina

marina zegt:
je recept kwam goed uit maak het regelmatig met restjes aardappelen en vlees (na een barbecau)
je krijgt van mij een tien :p