Zeer pittige en kruidige gerechten vragen dikwijls om een gerecht dat verkoeling kan brengen.Welnu,dit is er dan eentje.
Het wordt dus geserveerd bij zeer kruidig en scherp,heet,
pedis eten.
Recept
« Terug naar recepten
Courgette-Yoghurt Purée
PT45M
Courgette-Yoghurt Purée
Een heerlijk courgette-yoghurt purée recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kennissen,die in het Middenoosten hebben gewerkt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgette-Yoghurt Purée te bereiden
*De courgette blokjes ovengaar koken in een beetje water
*Zodra de courgette overgaar is,in een zeef laten uitlekken en nog wat van het laatste lekwater weg knijpen
*Prak fijn met een vork (of pureer in een machine) en werk alle ingredienten er door.Zet weg in de koeling.
*Zodra de courgette overgaar is,in een zeef laten uitlekken en nog wat van het laatste lekwater weg knijpen
*Prak fijn met een vork (of pureer in een machine) en werk alle ingredienten er door.Zet weg in de koeling.