Recept
« Terug naar recepten
Courgettecrumble
PT40M
Courgettecrumble
Een heerlijk courgettecrumble recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Courgettecrumble te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Fruit de ui glazig in de olijfolie. Doe er de courgettes en de venkel bij. Roerbak 3 minuten. Blus met de wijn. Laat op een hevig vuur bijna helemaal inkoken. Kruid met peper en zout. Voeg er de groentebouillon en de salie aan toe. Laat 10 tot 15 minuten stoven onder deksel, tot de groenten beetgaar zijn.
3. Vermeng met de vingertoppen de ijskoude boter, de bloem en het paneermeel tot een kruimelig mengsel. Voeg er de pecorino en de afgeriste tijm aan toe.
4. Haal de salie uit de pan van de groenten. Schep ze in een diepe ovenschaal. Verdeel er het botermengsel over.
5. Zet 15 minuten in het midden van de oven. Serveer goed heet.
6. Lekker met aardappelen of brood.
2. Fruit de ui glazig in de olijfolie. Doe er de courgettes en de venkel bij. Roerbak 3 minuten. Blus met de wijn. Laat op een hevig vuur bijna helemaal inkoken. Kruid met peper en zout. Voeg er de groentebouillon en de salie aan toe. Laat 10 tot 15 minuten stoven onder deksel, tot de groenten beetgaar zijn.
3. Vermeng met de vingertoppen de ijskoude boter, de bloem en het paneermeel tot een kruimelig mengsel. Voeg er de pecorino en de afgeriste tijm aan toe.
4. Haal de salie uit de pan van de groenten. Schep ze in een diepe ovenschaal. Verdeel er het botermengsel over.
5. Zet 15 minuten in het midden van de oven. Serveer goed heet.
6. Lekker met aardappelen of brood.
Corrie zegt: