Recept
« Terug naar recepten
Courgettepakketjes
PT20M
Courgettepakketjes
Een heerlijk courgettepakketjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maaike Commandeur
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettepakketjes te bereiden
Maak 2 pakketjes per persoon.
Schaaf 24 plakken courgette in de lengte af, zodat je lange plakken krijgt. Leg er 2 kruislings op elkaar. Snijd de tomaat en de Mozzarella in plakken, 12 plakken in totaal.
Stapel op: courgettekruis, tomatenplak, Mozzarella plak, blaadje basilicum. Strooi er wat zout en peper overheen en vouw de courgette dicht en zet vast met een cocktailprikker.
Maak de dressing voor de rucola: de honing, citroensap en zout en peper mengen, giet de olijfolie erdoor heen en meng tot een papje.
Leg de rucola op het bord en een plakje Parmaham er op.
Zet een pan op het vuur en verhit wat olijfolie.
Maak ondertussen de dressing:
Tomatenpuree, balsamicoazijn, tijm, de olijfolie en zout en peper. Voeg voor een evt. zoetje een klein beetje honing toe en voor een zuurtje evt. wat citroensap.
Bak de courgette pakketjes ongeveer 4minuten op elke kant. Bak totdat de courgette doorzichtiger wordt.
Serveer de 2 pakketjes op de rucola/parmaham en drup er wat tomatendressing omheen.
Nog iets zout en peper eroverheen strooien en eet smakelijk!
Schaaf 24 plakken courgette in de lengte af, zodat je lange plakken krijgt. Leg er 2 kruislings op elkaar. Snijd de tomaat en de Mozzarella in plakken, 12 plakken in totaal.
Stapel op: courgettekruis, tomatenplak, Mozzarella plak, blaadje basilicum. Strooi er wat zout en peper overheen en vouw de courgette dicht en zet vast met een cocktailprikker.
Maak de dressing voor de rucola: de honing, citroensap en zout en peper mengen, giet de olijfolie erdoor heen en meng tot een papje.
Leg de rucola op het bord en een plakje Parmaham er op.
Zet een pan op het vuur en verhit wat olijfolie.
Maak ondertussen de dressing:
Tomatenpuree, balsamicoazijn, tijm, de olijfolie en zout en peper. Voeg voor een evt. zoetje een klein beetje honing toe en voor een zuurtje evt. wat citroensap.
Bak de courgette pakketjes ongeveer 4minuten op elke kant. Bak totdat de courgette doorzichtiger wordt.
Serveer de 2 pakketjes op de rucola/parmaham en drup er wat tomatendressing omheen.
Nog iets zout en peper eroverheen strooien en eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Maaike Commandeur)
Gemaakt met kerst, het was heerlijk!