Recept
« Terug naar recepten
Courgettesalade
PT15M
Courgettesalade
Een heerlijk courgettesalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.indefleur.be
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesalade te bereiden
Snijd de courgettes in schijven. Vermeng ze met de gepelde, eventueel gehalveerde uien in een pan. Strooi er peper en zout overheen.
Giet de azijn, de witte wijn, de olijfolie en het water erbij, zodat de uien en courgettes net onderstaan.
Kook het geheel 10 tot 12 minuten, maar laat niet te zacht worden (de schijven moeten tussen de tanden nog kraken).
Haal de pan van het vuur. Vermeng de inhoud met fijngehakte peterselie (tamelijk veel) en laat het afkoelen. Serveer de salade gekoeld.
Giet de azijn, de witte wijn, de olijfolie en het water erbij, zodat de uien en courgettes net onderstaan.
Kook het geheel 10 tot 12 minuten, maar laat niet te zacht worden (de schijven moeten tussen de tanden nog kraken).
Haal de pan van het vuur. Vermeng de inhoud met fijngehakte peterselie (tamelijk veel) en laat het afkoelen. Serveer de salade gekoeld.
Mijn kookverhaal (Sofie Vermaut)
Bij de 10 minuten kooktijd komt ook nog 15 minuten bereidingstijd.