Ik heb plakjes gerookte kip gebruikt (snijvleeswaren afdeling) .
Per bord heb ik 1 plakje heel gelaten en de rest in reepjes gesneden.
De plakjes heb ik opgerold ( met wat bieslook ertussen) en dit als garnering gebruikt.( zie foto)
Ook erg leuk: rol voor elk bord een bolletje van de Philadelphia en leg dat naast het plakje kip. ( dit was ik vergeten toen ik de foto maakte)
Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep met gerookte kip, kruidenroomkaas en geroosterde, geschaafde amandelen
PT25M
Courgettesoep met gerookte kip, kruidenroomkaas en geroosterde, geschaafde amandelen
Een heerlijk courgettesoep met gerookte kip, kruidenroomkaas en geroosterde, geschaafde amandelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Philadelphia.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep met gerookte kip, kruidenroomkaas en geroosterde, geschaafde amandelen te bereiden
De courgettes wassen en de beide uiteinden verwijderen. De courgettes dan in kleine stukken snijden. (niet schillen)
Olie in de soeppan verhitten en hierin de stukjes ui ongeveer 4 minuutjes fruiten.
De bouillon bij de uien gieten en aan de kook brengen.
Nu de stukjes courgette toevoegen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten doorkoken.
Intussen de amandelen droog roosteren en tot gebruik wegzetten.
Proef even of de courgette zacht genoeg is, anders nog enkele minuten laten koken.
Roer dan de Philadelphia Kruiden door de bouillon en pureer dan het geheel met de staafmixer.
Proeven en naar smaak zout, peper of extra Philadelphia toevoegen.
Verdeel de reepjes gerookte kip over de soepborden en schenk de soep hierover. (zie kookverhaal)
Strooi wat amandelschaafsel erover.
Olie in de soeppan verhitten en hierin de stukjes ui ongeveer 4 minuutjes fruiten.
De bouillon bij de uien gieten en aan de kook brengen.
Nu de stukjes courgette toevoegen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten doorkoken.
Intussen de amandelen droog roosteren en tot gebruik wegzetten.
Proef even of de courgette zacht genoeg is, anders nog enkele minuten laten koken.
Roer dan de Philadelphia Kruiden door de bouillon en pureer dan het geheel met de staafmixer.
Proeven en naar smaak zout, peper of extra Philadelphia toevoegen.
Verdeel de reepjes gerookte kip over de soepborden en schenk de soep hierover. (zie kookverhaal)
Strooi wat amandelschaafsel erover.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
HarryLohr zegt:
flavia zegt:
Anna zegt:
;) Ruud maakt ieder jaar courgettes in het zuur in, ook zo lekker! Zal ik binnenkort eens plaatsen:D
flavia zegt:
flavia zegt: