Recept
« Terug naar recepten
Courgettetaart
PT45M
Courgettetaart
Een heerlijk courgettetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Harry Visser
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettetaart te bereiden
Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
Smelt de boter in een ruime pan en schep er de courgette met de ui, de rozemarijn, peper en zout naar smaak door.
Voeg een paar eetlepels water toe en laat de courgette 5 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
Bekleed intussen een lage ingevette taartvorm met het deeg.
Klop de eieren met de crème fraîche los.
Verwijder het takje rozemarijn en schep de courgettes door het eimengsel.
Breng het mengsel op smaak met peper en schenk het in de vorm en strooi er de geraspte kaas overheen.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (200° C) in ± 30 min. goudgeel en gaar.
Serveer de taart warm.
Lekker bij entrecôte en met geroosterde tomaten.
Smelt de boter in een ruime pan en schep er de courgette met de ui, de rozemarijn, peper en zout naar smaak door.
Voeg een paar eetlepels water toe en laat de courgette 5 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
Bekleed intussen een lage ingevette taartvorm met het deeg.
Klop de eieren met de crème fraîche los.
Verwijder het takje rozemarijn en schep de courgettes door het eimengsel.
Breng het mengsel op smaak met peper en schenk het in de vorm en strooi er de geraspte kaas overheen.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (200° C) in ± 30 min. goudgeel en gaar.
Serveer de taart warm.
Lekker bij entrecôte en met geroosterde tomaten.