Recept
« Terug naar recepten
Courgettetaartjes met Konijnfilet
PT45M
Courgettetaartjes met Konijnfilet
Een heerlijk courgettetaartjes met konijnfilet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
stef lauryssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettetaartjes met Konijnfilet te bereiden
Stoof de zilveruitjes aan in een nootje bakboter, voeg wat griessuiker, peper en zout toe. Voeg een klein beetje rode wijn aan de zilveruitjes toe. Breng aan de kook en laat de wijn zachtjes uitdampen.
Snij 2 courgetten in de lengte in dunne schijfjes. Uit de andere snijdt u 8 cirkels van 0.3 cm.
Bekleed 8 ingeboterde koffiekopjes met een dun schijfje courgette (kleef de uiteinden aan elkaar met een beetje ei) en leg op de bodem het cirkeltje courgette.
Snij de overschot van de courgettes en de aubergines in blokjes en stoof deze aan in wat olijfolie, breng op smaak met peper, zout en de verse dragon. Vul de koffiekopjes verder met dit mengsel. Zet deze taartjes in de oven. (15 min 180°C).
Bak de konijnfilets in boter en kruid met peper en zout. Blus de ontvette pan met een glas rode wijn, laat deze wat inkoken en vul aan met bruine jus.
Serveren met een courgette taartje op het bord, de in schijfjes gesneden konijnenfilet de zilveruitjes en gebakken aardappeltjes.
Snij 2 courgetten in de lengte in dunne schijfjes. Uit de andere snijdt u 8 cirkels van 0.3 cm.
Bekleed 8 ingeboterde koffiekopjes met een dun schijfje courgette (kleef de uiteinden aan elkaar met een beetje ei) en leg op de bodem het cirkeltje courgette.
Snij de overschot van de courgettes en de aubergines in blokjes en stoof deze aan in wat olijfolie, breng op smaak met peper, zout en de verse dragon. Vul de koffiekopjes verder met dit mengsel. Zet deze taartjes in de oven. (15 min 180°C).
Bak de konijnfilets in boter en kruid met peper en zout. Blus de ontvette pan met een glas rode wijn, laat deze wat inkoken en vul aan met bruine jus.
Serveren met een courgette taartje op het bord, de in schijfjes gesneden konijnenfilet de zilveruitjes en gebakken aardappeltjes.