Recept
« Terug naar recepten
Courghetti met kees
PT40M
Courghetti met kees
Een keer wat anders dan normale pasta
Recept van:
Keesmakers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
587 kCal energie
47 Gram eiwit
36,5 Gram vet
15 Gram koolhydraten
47 Gram eiwit
36,5 Gram vet
15 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
keesmakers
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courghetti met kees te bereiden
- Snijd de uiteinden van de courgette af. Snijd met een julienne snijder of spirelli de courgette met schil in lange slierten. Probeer het zachte binnenste gedeelte te vermijden, aangezien dit te zacht is om spaghetti van te maken.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Snijd de kipfilet ondertussen in blokjes en de champignons in plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip samen met de knoflook en peper. Voeg de champignons toe als de kip bijna gaar is. Bak deze mee tot ze gaar zijn.
Voeg de pesto en crème fraîche bij de kip toe en meng dit goed door elkaar. Laag dit 3-5 minuten op een zacht vuur pruttelen.
Wok de courghettislierten 2-3 in een beetje olie tot het warm is.
Verdeel de courghetti over 2 borden, schep daarop het kip-pesto mengsel. Strooi daarover de pijnboompitten en geraspte kees.