Recept
« Terug naar recepten
Court-Bouillon
PT45M
Court-Bouillon
Een heerlijk court-bouillon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Court-Bouillon te bereiden
Snij de ui, wortel en selder in grove stukken
Doe de groenten in een pan en giet er 10 liter water over
Voeg het kruidenboeket toe
Kruid met met zout en voeg de geplette witte peperkorrels toe
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Het water mag niet hard borrelen, maar er mag slechts af en toe beweging in het oppervlak komen.
Pers de citroen
Voeg de witte wijn en het citroensap toe
Nuttige tips
Het citroensap kan eventueel door azijn vervangen worden of door een top op het vruchtvlees geschilde citroen vervangen worden.
Citroensap of azijn dien je pas 15 minuutjes nadat alles is beginnen te koken toe te voegen. Deze zure ingrediënten zouden er immers voor zorgen dat de rest van de aromaten/groenten niet zo snel gaar zou worden en ook minder smaak afgeven.
Ook de witte wijn voeg je pas toe na 15 minuten. Indien de wijn het volledige proces zou meekoken, zou er niet veel meer overschieten van het aroma.
Soms serveer je de groenten en citroen uit deze bouillon mee. Dan moet je er uiteraard wel voor zorgen dat alle in een mooie vorm gesneden is.
De citroen en de wortel caneleren en in dunne schijfjes snijden bvb.
Doe de groenten in een pan en giet er 10 liter water over
Voeg het kruidenboeket toe
Kruid met met zout en voeg de geplette witte peperkorrels toe
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Het water mag niet hard borrelen, maar er mag slechts af en toe beweging in het oppervlak komen.
Pers de citroen
Voeg de witte wijn en het citroensap toe
Nuttige tips
Het citroensap kan eventueel door azijn vervangen worden of door een top op het vruchtvlees geschilde citroen vervangen worden.
Citroensap of azijn dien je pas 15 minuutjes nadat alles is beginnen te koken toe te voegen. Deze zure ingrediënten zouden er immers voor zorgen dat de rest van de aromaten/groenten niet zo snel gaar zou worden en ook minder smaak afgeven.
Ook de witte wijn voeg je pas toe na 15 minuten. Indien de wijn het volledige proces zou meekoken, zou er niet veel meer overschieten van het aroma.
Soms serveer je de groenten en citroen uit deze bouillon mee. Dan moet je er uiteraard wel voor zorgen dat alle in een mooie vorm gesneden is.
De citroen en de wortel caneleren en in dunne schijfjes snijden bvb.