Recept
« Terug naar recepten
Couscous met abrikoos en pruim
PT25M
Couscous met abrikoos en pruim
Een heerlijk couscous met abrikoos en pruim recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
575 kCal energie
20 Gram eiwit
26 Gram vet
65 Gram koolhydraten
20 Gram eiwit
26 Gram vet
65 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous met abrikoos en pruim te bereiden
Doe de couscous in een pan en voeg de olie en 250 ml kokend water toe.
Laat afgedekt 2 minuten wellen.
Zet de pan op laag vuur, voeg de boter toe en laat al roerend smelten.
Snijd de pruimen en abrikozen in dunne parten.
Rooster de pistachenoten met 1 theelepel zout 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter.
Laat afkoelen op een bord.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Roer het limoenrasp en -sap, de kaneel en de suiker door de couscous.
Voeg de pruimen, abrikozen, pistachenoten, munt en gember toe.
Serveer met de hangop en eventueel wat honing.
Lekker met gegrilde kipfilet en wortelsalade.
Laat afgedekt 2 minuten wellen.
Zet de pan op laag vuur, voeg de boter toe en laat al roerend smelten.
Snijd de pruimen en abrikozen in dunne parten.
Rooster de pistachenoten met 1 theelepel zout 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter.
Laat afkoelen op een bord.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Roer het limoenrasp en -sap, de kaneel en de suiker door de couscous.
Voeg de pruimen, abrikozen, pistachenoten, munt en gember toe.
Serveer met de hangop en eventueel wat honing.
Lekker met gegrilde kipfilet en wortelsalade.