Recept
« Terug naar recepten
Couscous met groentesaus
PT120M
Couscous met groentesaus
Een heerlijk couscous met groentesaus recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous met groentesaus te bereiden
Kook de kikkererwten in ruim water gaar (geduld, dit duurt ongeveer een uur).
Voeg nog twee koppen water toe en de bouillonblokjes en breng het geheel weer aan de kook.
Snijd de groenten in stukjes en/of plakjes en doe ze bij de erwten.
Laat het geheel koken totdat de groenten gaar zijn.
Breng de groentesaus op smaak met flink wat komijn en roer er een lik sambal door.
Doe de couscous in een grote schaal en giet hier kokend water op, zoveel dat het water ongeveer een centimeter boven de couscous blijft staan.
In vijf tot tien minuten wordt het water in de couscous gezogen en wordt de couscous gaar.
Serveer de couscous in een schaal en de saus in een pan, iedereen kan dan zoveel saus nemen als hij of zij wil.
Voeg nog twee koppen water toe en de bouillonblokjes en breng het geheel weer aan de kook.
Snijd de groenten in stukjes en/of plakjes en doe ze bij de erwten.
Laat het geheel koken totdat de groenten gaar zijn.
Breng de groentesaus op smaak met flink wat komijn en roer er een lik sambal door.
Doe de couscous in een grote schaal en giet hier kokend water op, zoveel dat het water ongeveer een centimeter boven de couscous blijft staan.
In vijf tot tien minuten wordt het water in de couscous gezogen en wordt de couscous gaar.
Serveer de couscous in een schaal en de saus in een pan, iedereen kan dan zoveel saus nemen als hij of zij wil.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
marinahurk zegt:
Heb de kikkererwten inderdaad eerst geweekt,
en de groente even gewokt avorens ze bij de kikkererwten te doen,heeft meer "bite".
Marina v.d. Hurk:D