KookJij

Zomer Stoofschotel

Het klinkt misschien een beetje raar deze zomerstoofschotel met shoarma vlees, maar soms verdient een recept een try out en zo kom je tot iets heel smakelijks. Mooie magere schnitzels even in shoarmakruiden gemarineerd, gebakken met paprika, ui en courgette. Een lichte zomerschotel die zó op tafel staat. Wij hebben ervan genoten . Voor ons een blijvertje. Lijkt mij ook lekker met rijst, macaroni en eventueel kip , kalkoen of runderreepjes. Paprikapoeder en kerrie brengen deze schotel perfect op smaak. En slechts 436 Kcal dit gerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie: 397 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Altijd Lekker eigen tekst en foto
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zomer Stoofschotel te bereiden

  1. Snij de schnitzels in dunne reepjes en marineer ze ongeveer 5 minuten in de shoarmakruiden.
  2. Snij ondertussen de paprika, ui en courgette in grove stukken.
  3. Verhit een klein scheutje olie naar keuze in een wok en bak de gemarineerde reepjes een minuut of 2 op hoog vuur.
  4. Voeg dan de groente toe en bak deze een drietal minuten mee.
  5. Dan mag er de tomato fritto, met de kerrie, paprikapoeder , peper en zout erbij. 
  6. Laat de stoofschotel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  7. Bak ondertussen de krieltjes in een beetje olie in een koekenpan in 15 tot 20 goudbruin en gaar. Serveer het zomerstoofje met de gebakken krieltjes. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Tja, wat zijn grove stukken? Ik had ze iets te grof gesneden denk ik en dan
moet het geheel even langer pruttelen. Dus even proeven aan de groente
om voor jou de juiste gaarheid te bepalen en ... niet té grof snijden.

Hoewel shoarma vooral uit de eetcultuur van islamitische landen stamt, wordt in Nederland meestal varkensvlees gebruikt ter bereiding van shoarma. De redenen hiervoor zijn waarschijnlijk de lagere kosten en de voorkeur van sommige Nederlanders voor varkensvlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst