Recept
« Terug naar recepten
Couscous met Venkel en Amandelschaafsel
PT45M
Couscous met Venkel en Amandelschaafsel
Een heerlijk couscous met venkel en amandelschaafsel recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous met Venkel en Amandelschaafsel te bereiden
1).Smelt in een grote pan de boter en fruit daarin aan de uien en de venkel, totdat de venkel zacht is geworden en doe er dan de knoflook in. Laat die een minuutje mee fruiten en blus dan het geheel met de bouillon.
2).Breng aan de kook en giet er dan langzaam, al roerend, de couscous bij.
3).Haal van het vuur af en laat 10 - 12 minuutjes staan.
4).Met 2 vorken de couscous los en rul werken en daarna het amandelschaafsel en de kruiden er door roeren.
2).Breng aan de kook en giet er dan langzaam, al roerend, de couscous bij.
3).Haal van het vuur af en laat 10 - 12 minuutjes staan.
4).Met 2 vorken de couscous los en rul werken en daarna het amandelschaafsel en de kruiden er door roeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er bv een citroenkip bij en gegrillde asperges.