Recept
« Terug naar recepten
Cousquiche
PT40M
Cousquiche
Een heerlijk cousquiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cousquiche te bereiden
Verwarm de oven op 180 graden. Fruit de gesnipperde ui in ruim olie, voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg de couscous en oregano toe en blus het mengsel af met de bouillon. Plaats een deksel op de pan en laat de couscous in 7 minuten zachtjes garen. Laat de couscous een beetje afkoelen. Meng de eieren en room door de couscous en verdeel het x mengsel over kleine vormpjes. Plaats deze 15 minuten in de oven. Maak ondertussen met de kaasschaaf lange dunne plakjes van de komkommer. Leg er een paar blaadjes rucola op en rol de komkommer op. Snijd de zalm in blokken. Breng ze op smaak met zout en bak ze aan een kant kort in een beetje olie. Hak de hazelnoten fijn en meng ze met het zeezout.
Leg een taartje midden op een bord. Plaats er een of twee komkommerrolletjes op, met daarop de zalm. Druppel er een beetje olie over en bestrooi met het hazelnotenmengsel.
Leg een taartje midden op een bord. Plaats er een of twee komkommerrolletjes op, met daarop de zalm. Druppel er een beetje olie over en bestrooi met het hazelnotenmengsel.
bobbeltje zegt: