Recept
« Terug naar recepten
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
PT30M
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Dit is een soepje waarvan je blijft opscheppen. Een soepje ook dat iedereen
lust en kan waarderen. Je kunt het beste een grote pan maken want het
gaat toch wel op. Gewoon lekker als begin van diner maar ook prima 's
middags bij een broodje, zelfs als begin van een tapas avondje of op een
buffet.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Allerhande met eigen veranderingen. In eigen keuken gemaakt
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto te bereiden
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn, verhit olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes (2 minuten).
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze met de tomatenpuree toe. Laat alles 5 minuten zachtjes smoren.
- Doe de helft van het water en de bouillon tabletten toe en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer fijn.
- Voeg de mascarpone toe en meng alles nog eens goed met de staafmixer door elkaar.
- Doe er dan de pesto en de rest van het water bij, en roer alles nog eens goed door elkaar.
- Snijd de basilicum fijn en roer dit door de soep. Maak op smaak met peper en zout.
- Als je geen rijpe zoete tomaten hebt kun je de soep nog lekkerder maken met een paar schepjes suiker.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Soms heb je wel eens tomaten die niet zo zoet zijn. Voeg dan gewoon een paar schepjes suiker naar smaak toe. Het lijkt misschien een beetje vreemd maar je soep wordt er heel erg lekker van.