Het is een grote "plak", maar is goed te verdelen in blokjes.
De dochter van een vriendin heeft het geleerd op een kinderkoek bak-workshop en sindsdien is het een succes in eigen kring.
Recept
« Terug naar recepten
COZAN (kokoskoek)
PT40M
COZAN (kokoskoek)
Een heerlijk cozan (kokoskoek) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
15-30 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe COZAN (kokoskoek) te bereiden
Bloem, basterd, boter + 2 eigeel mengen met de spatel.
De bakplaat ermee beleggen.
Pot jam over de koek verdelen.
De 2 stijfgeslagen eiwitten er bovenop, de suiker en de kokos.
Bakplaat in de oven en bakken bij een temp van 160°C.
De bakplaat ermee beleggen.
Pot jam over de koek verdelen.
De 2 stijfgeslagen eiwitten er bovenop, de suiker en de kokos.
Bakplaat in de oven en bakken bij een temp van 160°C.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
Barbara: ik vond de koek verrukkelijk, maar voor mij toch nog te zoet; maakt niet uit: volgende minder gebruiken toch??? Het recept blijft bij m'n favorieten staan!!!
gea zegt:
http://www.facebook.com/groups/127565670592160/
geabruining zegt:
Barbara Metz zegt:
Het is wel een aanslag op de slanke lijn, maar ach, soms who cares...:D
gea zegt:
gea zegt:
Goetjes,
gea
derbyke zegt:
Barbara Metz zegt:
derbyke zegt:
Barbara Metz zegt:
Eigenlijk weet ik het niet meer want ik heb het al zoollanggg niet meer gemaakt. Ga het maar weer ff oppakken!