DIEN OP : Verdeel het ijs in de glazen, die zelf in de freezer hebben gestaan.
OPTIE: Doe er eventueel nog een klein scheutje drank over bv Kirsch, Wodka of iets dergelijks.
Recept
« Terug naar recepten
Cranberry Granité
PT360M
Cranberry Granité
Een heerlijk cranberry granité recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
360 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Granita
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit de vele
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cranberry Granité te bereiden
1).Los de suiker op in het water door het water even te verwarmen en dan goed om te roeren met de suiker.
Laat het suikerwater dan afkoelen.
2).Doe het cranberry sap er bij.
3).Doe het limoensap erbij.
4).Doe het vers uitgeperste sinaasappelsap er bij.
5).Doe het geheel in een platte bak en zet in de freezer.
6).Wanneer de vloeistof goed en wel is bevroren, krabben we met een vork het net gevormde ijs weer los.
7).Dit laten we dan weer bevriezen en we halen het weer los met een vork.
8).Dit herhalen we tot we een redelijk fijne structuur van het ijs hebben verkregen.
Laat het suikerwater dan afkoelen.
2).Doe het cranberry sap er bij.
3).Doe het limoensap erbij.
4).Doe het vers uitgeperste sinaasappelsap er bij.
5).Doe het geheel in een platte bak en zet in de freezer.
6).Wanneer de vloeistof goed en wel is bevroren, krabben we met een vork het net gevormde ijs weer los.
7).Dit laten we dan weer bevriezen en we halen het weer los met een vork.
8).Dit herhalen we tot we een redelijk fijne structuur van het ijs hebben verkregen.
mia7 zegt:
Groetjes Mia.