KookJij

Cranberry Granité

Een heerlijk cranberry granité recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 360 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Granita
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Uit de vele
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cranberry Granité te bereiden

1).Los de suiker op in het water door het water even te verwarmen en dan goed om te roeren met de suiker.
Laat het suikerwater dan afkoelen.
2).Doe het cranberry sap er bij.
3).Doe het limoensap erbij.
4).Doe het vers uitgeperste sinaasappelsap er bij.
5).Doe het geheel in een platte bak en zet in de freezer.
6).Wanneer de vloeistof goed en wel is bevroren, krabben we met een vork het net gevormde ijs weer los.
7).Dit laten we dan weer bevriezen en we halen het weer los met een vork.
8).Dit herhalen we tot we een redelijk fijne structuur van het ijs hebben verkregen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Verdeel het ijs in de glazen, die zelf in de freezer hebben gestaan.
OPTIE: Doe er eventueel nog een klein scheutje drank over bv Kirsch, Wodka of iets dergelijks.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Wat een leuk recept ! Ik heb de freezer vol met cranberry. Uit eigen tuin. Ik zou eens wijn van willen maken of een jam. Bedankt voor het recept, ik sla hem op bij mijn favorieten:):p

Groetjes Mia.