Recept
« Terug naar recepten
Glühwein met mandarijn en likeur
PT30M
Glühwein met mandarijn en likeur
Niet alleen op kerstmarkten maar ook gewoon thuis genieten van heerlijke
glühwein. Pimp een gewone simpele fles glühwein op met een paar extra
smaakmakers dan heb je snel een extra lekker drankje.
Je hebt niet persé een fles kant en klare glühwein nodig want je kunt ook
gewoon een fles 'normale' rode wijn gebruiken maar voeg dan wel een
beetje suiker of honing extra toe.
De tip van de mandarijnen kreeg ik van mijn collega en de rest heb ik er zelf
bij bedacht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glühwein met mandarijn en likeur te bereiden
- Warm de wijn op in een pan op het vuur maar let op dat het niet gaat koken want dan verdampt de alcohol.
- Snij de gewassen mandarijn in schijfjes en steek de kruidnagels in de gewassen kumquats (je kunt de kumquats eventueel ook doormidden snijden), voeg, steranijs en kaneelstok toe en laat het een half uurtje zachtjes trekken.
- Giet op het laatst de likeur erbij.