Recept
« Terug naar recepten
Creme brulee
PT30M
Creme brulee
Een heerlijk creme brulee recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Petit-Jean Auberge des 4 vents
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Creme brulee te bereiden
Bereiding
Merg uit het vanillestokje schrappen. Het stokje aan de melk toevoegen.
Melk al roerend, zachtjes aan de kook brengen. Langzaam laten afkoelen.
Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven. Al roerend de room erbij gieten. Eierdooier en vanillemerg erbij en plm. 3 minuten kloppen met de staafmixer. Het mengsel overdoen in vuurvaste schaaltjes en 45 minuten, au bain marie, in een voor verwarmde oven van 120 ° C de schaaltjes au bain marie er in zetten en verhogen naar 180 ° gr C., gaar laten worden,afgedekt met aluminiumfolie.
Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden.
Presentatie: de crème brulee bestrooien met een laagje rietsuiker of maple sugar (ahornsuiker) en met de hobbybrander of speciaal brulee-brandertje laten
caramelliseren. Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje carameliseerd en de crème brulee, koud blijft.
Merg uit het vanillestokje schrappen. Het stokje aan de melk toevoegen.
Melk al roerend, zachtjes aan de kook brengen. Langzaam laten afkoelen.
Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven. Al roerend de room erbij gieten. Eierdooier en vanillemerg erbij en plm. 3 minuten kloppen met de staafmixer. Het mengsel overdoen in vuurvaste schaaltjes en 45 minuten, au bain marie, in een voor verwarmde oven van 120 ° C de schaaltjes au bain marie er in zetten en verhogen naar 180 ° gr C., gaar laten worden,afgedekt met aluminiumfolie.
Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden.
Presentatie: de crème brulee bestrooien met een laagje rietsuiker of maple sugar (ahornsuiker) en met de hobbybrander of speciaal brulee-brandertje laten
caramelliseren. Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje carameliseerd en de crème brulee, koud blijft.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
petit-jean zegt:
gr petit-jean
Dóminique, zegt:
ik raad het iedereen aan. echt gruwlijk:p
Maar, je moet er wel van houden ;)
Groet Dóminique,