KookJij

Creme brulee

Een heerlijk creme brulee recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Creme brulee te bereiden

Bereiding
Merg uit het vanillestokje schrappen. Het stokje aan de melk toevoegen.
Melk al roerend, zachtjes aan de kook brengen. Langzaam laten afkoelen.

Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven. Al roerend de room erbij gieten. Eierdooier en vanillemerg erbij en plm. 3 minuten kloppen met de staafmixer. Het mengsel overdoen in vuurvaste schaaltjes en 45 minuten, au bain marie, in een voor verwarmde oven van 120 ° C de schaaltjes au bain marie er in zetten en verhogen naar 180 ° gr C., gaar laten worden,afgedekt met aluminiumfolie.

Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden.
Presentatie: de crème brulee bestrooien met een laagje rietsuiker of maple sugar (ahornsuiker) en met de hobbybrander of speciaal brulee-brandertje laten
caramelliseren. Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje carameliseerd en de crème brulee, koud blijft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dóminique,

Dóminique, zegt:
Whaa,, dit is zo lekker.
ik raad het iedereen aan. echt gruwlijk:p
Maar, je moet er wel van houden ;)

Groet Dóminique,
jonke

jonke zegt:
Als de melk te warm is voor de eieren, slaat het dood en wordt het niet stijf.:(
petit-jean

petit-jean zegt:
sorry maar er is iets fout gegaan met het recept dit moet zijn oven voor verwarmen op 120 gr dan verhogen naar 180 gr als je de schaaltjes au bain marie er in zet, ik wil steeds het recept veranderen maar ik kom er niet in.
gr petit-jean
Wilhelm

Wilhelm zegt:
Hallo Ik heb vandaag ( geprobeert ) cream brulee te maken maar het werd niet stijf wat doe ik dan fout ??
Hans

Hans zegt:
Hallo

Ik heb vandaag ( geprobeert ) cream brulee te maken maar het werd niet stijf wat doe ik dan fout ??