Recept
« Terug naar recepten
Creme Brulee (KookClub)
PT90M
Creme Brulee (KookClub)
Een heerlijk creme brulee (kookclub) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ko Rustige/Kookstudio Assen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Creme Brulee (KookClub) te bereiden
175 gram melk met de suiker, room en vanille opkoken (vanillestokje opensnijden, het binnenste er uit schrapen en in de pan doen. Ook het stokje in de pan doen!).
De suiker moet opgelost zijn.
Dooiers met 50 gram melk vermengen.
Haal de opgekookte room van het vuur, haal het vanillestokje er uit en vermeng het met het dooier/melk mengsel. (kloppen met garde tijdens het toevoegen!)
Doe het vervolgens 45 minuten in de oven (85 graden).
De Creme Brulee moet dan stevig zijn, is dit niet het geval, dan nog even in de oven!
Doe de Creme Brulee vervolgens in de koelkast en laat het afkoelen.
Strooi er rietsuiker over vlak voor het opdienen en carameliseer dit met een brander.
De suiker moet opgelost zijn.
Dooiers met 50 gram melk vermengen.
Haal de opgekookte room van het vuur, haal het vanillestokje er uit en vermeng het met het dooier/melk mengsel. (kloppen met garde tijdens het toevoegen!)
Doe het vervolgens 45 minuten in de oven (85 graden).
De Creme Brulee moet dan stevig zijn, is dit niet het geval, dan nog even in de oven!
Doe de Creme Brulee vervolgens in de koelkast en laat het afkoelen.
Strooi er rietsuiker over vlak voor het opdienen en carameliseer dit met een brander.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
HarryLohr zegt:
lekkerbekske zegt:
Zou de smaak van het eindresultaat erg verschillen, als dat ½ vanillestokje vervangen zou worden door een theelepel vanille essence bv.?
gea zegt:
Marina zegt:
gea zegt:
derbyke zegt:
dit is de puurste vorm van vanille. Alle andere vanille siropen en suikers zijn gemaakt van het vanillestokje. In recepten gebruik je het hele stokje om te trekken of kan je het merg (ook wel de zaadjes) uit het stokje gebruiken. Gebruik je alleen het merg? Gooi het stokje nooit weg, maar stop ‘m bijvoorbeeld in de suikerpot.
Vanille essence,
deze aroma wordt ook gemaakt van vanilline en niet van de natuurlijke vanille. In de vanille essence zit ook alcohol, alleen dan een heel klein percentage. De essence is prima te vervangen voor het vanille extract, alleen is misschien iets minder puur van smaak.
Lekkerbekske ik zou zeggen gewoon proberen veel succes. Groetjes :);):p