Recept
« Terug naar recepten
Créme Brulée met limoen
PT75M
Créme Brulée met limoen
Een heerlijk créme brulée met limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Créme Brulée met limoen te bereiden
Breng het limoensap en limoenrasp met 50 gram van de suiker aan de kook en laat dit op laag vuur inkoken tot stroopdikte. Breng de slagroom samen met de melk, de vanillesuiker en het stroopje aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker in een ruime kom en voeg geleidelijk het roommengsel erdoor. Laat dit mengsel ook weer even afkoelen. Verwarm nu de oven voor op 110 graden. Giet de créme bruléemengsel door een fijne zeef in de 4 ronde ovenschaaltjes van 6 cm. doorsnede en zet deze ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze stevig aanvoelen, maar in het midden toch nog een beetje trillen. Laat ze nu weer ongeveer 21/2 uur afkoelen in de koelkast. Bestrooi dan de vormpjes dun met rietsuiker en klop het teveel aan suiker eraf, zodat een dun laagje suiker overblijft. Zet de vormpjes nu onder een hete grill en laat de suiker licht karameliseren. Kantel de vormpjes zodra de suiker begint te smelten, zodat de suiker zich goed over het oppervlak verdeeld. Zodra dit laagje afkoelt blijft er een krokant laagje suiker bovenop liggen. Nu licht bestrooien met poedersuiker en garneren met dunne reepjes schil van limoen.