Recept
« Terug naar recepten
Crème brûlée met speculaas
PT30M
Crème brûlée met speculaas
Een heerlijk crème brûlée met speculaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crème brûlée met speculaas te bereiden
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
Klop de eierdooiers met de griessuiker (met de garde) tot een wit mengsel.
Verkruimel de speculaas en doe de kruimels met de helft van de melk in een steelpan.
Verwarm op middelhoog vuur en roer tot de koekjes volledig gesmolten zijn.
Voeg de resterende melk toe, giet deze bereiding op de eieren en meng.
Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée.
Zet ze op de ovenplaat en vul de plaat met heet water bij tot op ¾ hoogte van de kommetjes.
Laat 25 à 30 min. bakken: de room moet nog een beetje terug veren.
Laat volledig afkoelen en zet enkele uren in de koelkast.
Verwarm de ovengrill maximaal net voor het opdienen.
Strooi de cassonadesuiker in een fijn laagje op de kommetjes, zet ze op de ovenplaat die je vooraf al gebruikte en leg er ijsblokjes rondom.
Zet ze enkele minuten onder de hete grill tot de suiker gekarameliseerd is (te controleren, want dit gaat zeer snel eenmaal de karamelisatie begonnen is).
Wacht 5 min. en serveer.
Klop de eierdooiers met de griessuiker (met de garde) tot een wit mengsel.
Verkruimel de speculaas en doe de kruimels met de helft van de melk in een steelpan.
Verwarm op middelhoog vuur en roer tot de koekjes volledig gesmolten zijn.
Voeg de resterende melk toe, giet deze bereiding op de eieren en meng.
Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée.
Zet ze op de ovenplaat en vul de plaat met heet water bij tot op ¾ hoogte van de kommetjes.
Laat 25 à 30 min. bakken: de room moet nog een beetje terug veren.
Laat volledig afkoelen en zet enkele uren in de koelkast.
Verwarm de ovengrill maximaal net voor het opdienen.
Strooi de cassonadesuiker in een fijn laagje op de kommetjes, zet ze op de ovenplaat die je vooraf al gebruikte en leg er ijsblokjes rondom.
Zet ze enkele minuten onder de hete grill tot de suiker gekarameliseerd is (te controleren, want dit gaat zeer snel eenmaal de karamelisatie begonnen is).
Wacht 5 min. en serveer.