Recept
« Terug naar recepten
Griekse café frappé (ijskoffie)
PT10M
Griekse café frappé (ijskoffie)
Een van mijn heerlijke herinneringen aan mijn vakantie in Griekenland is
deze zalige ijskoffie. Ook thuis ontzettend lekker op een dag met een
zomers temperatuurtje. Bovendien is het ontzettend makkelijk te maken.
Suiker is naar smaak: 4 theelepels is Glykos = (zeer) zoet, 2 theelepels is
Metrios = minder zoet/medium en zonder suiker = Sketios.
Melk is eventueel ook te vervangen door een bolletje roomijs
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
De Griekse Gids. In eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse café frappé (ijskoffie) te bereiden
- Doe in een shaker 2 eetlepels water met 2 theelepels instant koffie (bijvoorbeeld Nescafé) en suiker naar smaak.
- Doe de shaker goed dicht en schud net zolang tot het mengsel een en al schuim is.
- Doe het schuim in een groot glas en doe er wat melk of een bolletje vanille ijs bij.
- Vul het bij met water en ijsblokjes en serveer de koffie met een rietje.