KookJij

Crème Cappuccino

Een heerlijk crème cappuccino recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: italiaans kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crème Cappuccino te bereiden

Bereiden (moet ruim 4 uur voor serveren): breng de melk met de oploskoffie aan de kook. Laat de chocolade van het vuur af hierin smelten. Roer goed tot er een mooi glad mengsel ontstaat en voeg dan de eieren toe. Verwarm heel zachtjes tot het mengsel licht gaat binden, maar laat het absoluut niet koken. Roer de likeur en kaneel erdoor en klop alles goed door elkaar. Schenk dit mengsel in 6-8 schaaltjes en laat de crème bij kamertemperatuur opstijven. Garneer met een chocolade-koffieboontje.
Bereiden: ongeveer 25 minuten
Opstijven: ongeveer 4 uur

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kooktan

kooktan zegt:
Ik heb dit recept ook snel toegevoegd aan de favorieten, dat moet ik op z'n minst ook uitproberen.