Recept
« Terug naar recepten
Crème Cappuccino
PT25M
Crème Cappuccino
Een heerlijk crème cappuccino recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
italiaans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crème Cappuccino te bereiden
Bereiden (moet ruim 4 uur voor serveren): breng de melk met de oploskoffie aan de kook. Laat de chocolade van het vuur af hierin smelten. Roer goed tot er een mooi glad mengsel ontstaat en voeg dan de eieren toe. Verwarm heel zachtjes tot het mengsel licht gaat binden, maar laat het absoluut niet koken. Roer de likeur en kaneel erdoor en klop alles goed door elkaar. Schenk dit mengsel in 6-8 schaaltjes en laat de crème bij kamertemperatuur opstijven. Garneer met een chocolade-koffieboontje.
Bereiden: ongeveer 25 minuten
Opstijven: ongeveer 4 uur
Bereiden: ongeveer 25 minuten
Opstijven: ongeveer 4 uur
kooktan zegt: