Recept
« Terug naar recepten
CREME VAN GELE PAPRIKA MET OSSEHAAS
PT45M
CREME VAN GELE PAPRIKA MET OSSEHAAS
Een heerlijk creme van gele paprika met ossehaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
11 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe CREME VAN GELE PAPRIKA MET OSSEHAAS te bereiden
Bereiding:
- Snijdt de schoongemaakte (ontdaan van vel) in blokjes
- Maak de sjalotten schoon en snijd deze klein
- Fruit de blokjes paprika en sjalotten aan in de boter
- Voeg iets bouillon toe, saffraan, tijm en citroensap.
- Breng het aan de kook en laat sudderen totdat de paprika gaar is
- Haal de tijmtakjes eruit en doe de massa in de blender en pureer fijn
- Giet de massa door een zeef en doe terug in de pan
- Voeg de rest van de bouillon en de crème fraiche toe
- Maak de soep warm en breng op smaak met zout en peper
Uitserveren:
- Leg in het midden van ieder voorverwarmd bord 3 plakjes ossenhaas
- Schep de soep er omheen
- Leg 3 kleine quenelles slagroom langs de ossenhaas
- Bestrooi met wat fijngehakte basilicum
- Snijdt de schoongemaakte (ontdaan van vel) in blokjes
- Maak de sjalotten schoon en snijd deze klein
- Fruit de blokjes paprika en sjalotten aan in de boter
- Voeg iets bouillon toe, saffraan, tijm en citroensap.
- Breng het aan de kook en laat sudderen totdat de paprika gaar is
- Haal de tijmtakjes eruit en doe de massa in de blender en pureer fijn
- Giet de massa door een zeef en doe terug in de pan
- Voeg de rest van de bouillon en de crème fraiche toe
- Maak de soep warm en breng op smaak met zout en peper
Uitserveren:
- Leg in het midden van ieder voorverwarmd bord 3 plakjes ossenhaas
- Schep de soep er omheen
- Leg 3 kleine quenelles slagroom langs de ossenhaas
- Bestrooi met wat fijngehakte basilicum