Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo april 2011.
Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Pasta met zeeduivel op een bedje van zeekraal
PT30M
Pasta met zeeduivel op een bedje van zeekraal
Een heerlijk pasta met zeeduivel op een bedje van zeekraal recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met zeeduivel op een bedje van zeekraal te bereiden
Kook de pasta beetgaar.
Zeeduivel kruiden in vuurvaste schotel leggen, een beetje olijfolie erop en evenzeer een scheut witte wijn, zet deze in een voorverwarmde oven op 180 °C en laat 10 min bakken.
Zeekraal goed afspoelen en even opbakken met olijfolie, voeg de zongedroogde tomaten toe en kruid af met viskruiden.
Voor de saus : paprika's fijn snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Houd de helft van de sjalotten even apart.
Mix een deel van de sjalotten en paprika's in een maatbeker met de room.
Stoof de andere helft van de sjalotten even aan in een klontje goede boter, goed kruiden naar smaak met viskruiden en dille en witte wijn, laat even inkoken.
Voeg de gemixte ingrediënten toe en laat op een zacht vuur warm worden.
Als laatste de kaas eronder mengen.
Indien nodig bij kruiden.
Serveer alles zeer warm op bord.
Zeeduivel kruiden in vuurvaste schotel leggen, een beetje olijfolie erop en evenzeer een scheut witte wijn, zet deze in een voorverwarmde oven op 180 °C en laat 10 min bakken.
Zeekraal goed afspoelen en even opbakken met olijfolie, voeg de zongedroogde tomaten toe en kruid af met viskruiden.
Voor de saus : paprika's fijn snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Houd de helft van de sjalotten even apart.
Mix een deel van de sjalotten en paprika's in een maatbeker met de room.
Stoof de andere helft van de sjalotten even aan in een klontje goede boter, goed kruiden naar smaak met viskruiden en dille en witte wijn, laat even inkoken.
Voeg de gemixte ingrediënten toe en laat op een zacht vuur warm worden.
Als laatste de kaas eronder mengen.
Indien nodig bij kruiden.
Serveer alles zeer warm op bord.