Bijna 120 minuten voor het maken van een cake lijkt erg lang, maar hier is ook 30 minuten "trektijd ) van de thee met de tuttie fruttie bij inbegrepen.
De moeite waard om deze cake eens te maken.
Bestrooi met poedersuiker.
Recept
« Terug naar recepten
Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog
PT100M
Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog
De crisiscake is een recept uit de tweede oorlog, toen boter een schaars
goed was.
Er bleek helemaal geen boter en maar 1 ei in deze cake te gaan, en toch is
hij verrukkelijk van structuur en smaak. Het geheim: thee en tutti frutti. Daar
komt-ie dus: crisiscake: gezonder én goedkoper dan gewone cake! Ik zag
dit recept lang geleden tijdens het programma : " Koffietijd" En Caspar was
op bezoek in een zoals destijds genoemd werd bejaarden tehuis. De oudjes
zaten aan de koffie en de thee met een plak cake. Caspar wist het recept
los te peuteren. Crisiscake !!! Gemaakt en geproefd. Heerlijk.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Caspar van het programma :
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog te bereiden
- Snijd de tutti frutti in stukjes en meng in een kom met de thee, de basterdsuiker en de vanillesuiker.
- Laat 30 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Meng het ei en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de ingevette cakevorm.
- Laat in ca 75 minuten gaar worden in de oven.