Recept
« Terug naar recepten
croissantbrood- en boterpudding
PT50M
croissantbrood- en boterpudding
Een heerlijk croissantbrood- en boterpudding recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ingrid de louw
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Brood - Gerecht
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
delicious maart 2007
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe croissantbrood- en boterpudding te bereiden
verwarm de oven voor op 180 graden. vet een middelgrote ovenschaal in.
snijd de croissants horizontaal doormidden en bestrijk beide kanten licht met boter.
leg de helften overlappend in de ovenschaal en leg de chocoladestukjes ertussen.
meng de eieren met de suiker in een grote kom en roer de melk, room en het grootste deel van het sinaasappelrasp erdoor. schenk het over de croissants en druk die aan, zodat ze ondergedompeld worden. bak 25 min in de oven tot bijna gaar.
spoel het amandelschaafsel kort onder koud warter en roer door de poedersuiker terwijl het nog vochtog is. strooi over de pudding en bak nog eens 10 min tot de amandelen knapperig en goudbruin zijn. bestrooi met de rest van het sinaasappelrasp voor het serveren.
snijd de croissants horizontaal doormidden en bestrijk beide kanten licht met boter.
leg de helften overlappend in de ovenschaal en leg de chocoladestukjes ertussen.
meng de eieren met de suiker in een grote kom en roer de melk, room en het grootste deel van het sinaasappelrasp erdoor. schenk het over de croissants en druk die aan, zodat ze ondergedompeld worden. bak 25 min in de oven tot bijna gaar.
spoel het amandelschaafsel kort onder koud warter en roer door de poedersuiker terwijl het nog vochtog is. strooi over de pudding en bak nog eens 10 min tot de amandelen knapperig en goudbruin zijn. bestrooi met de rest van het sinaasappelrasp voor het serveren.
anita43 zegt:
groetjes van anita