KookJij

Croques met avocado en krokant spek, tomatensalade

Een heerlijk croques met avocado en krokant spek, tomatensalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Croques met avocado en krokant spek, tomatensalade te bereiden

Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
Leg de sneetjes spek op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze gedurende ongeveer 8 min. tot ze bruin en krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snij ondertussen de avocado in plakjes. Smeer de sneden brood met een keukenpenseel aan één kant lichtjes in met olijfolie. Draai de helft van de sneden om en beleg ze met de plakjes spek en avocado. Voeg de cheddar toe en sluit de boterhammen.
Verwarm 2 grote braadpannen met antikleefbodem op middelhoog vuur en bak er de croques aan beide kanten goudbruin in (draai ze voorzichtig om).
Bereid ondertussen de salade met de tomaten, de rode ui, de koriander, 3 eetlepels olie, de azijn, peper en zout.
Serveer de croques warm met de tomatensalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst