KookJij

Crunchies (havermoutkoekjes)

Een heerlijk crunchies (havermoutkoekjes) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: ? personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Vermeire Francis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crunchies (havermoutkoekjes) te bereiden

Eerst alle droge bestanddelen mengen. De boter laten smelten met een soeplepel "Golden Syrup" en even laten doorkoken. De sodabicarbonaat oplossen in een soeplepel kokend water. Het botermengsel van het vuur halen en mengen met opgeloste soda. Nu alles bij de droge bestanddelen voegen en goed mengen. Het mengsel in een ingevette ovenpan doen en uitspreiden, (max 0,75 cm dikte) dit kan ook op bakpapier.
13 à 15 min. bakken op 180°C.
Snijden als het nog warm is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cis.vermeire

cis.vermeire zegt:
Beste Willemien en Roza, een koffiekopje is goed anders ongeveer 250 gram.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Wat is een kopje havermout, en wat is een kopje suiker. Kan iemand mij dat A.U.B? Ik ben op dit punt nogal modern, maar ik werk in grammen en liters..... Vriendelijk bedankt Roza Verschoor.
cis.vermeire

cis.vermeire zegt:
Koffiekopje is groot genoeg of anders ongeveer 250 gram.
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Francis, Wat voor kopje gebruik je met het afmeten van de bloem. Kan ik daar de mokjes van Blokker voor gebruiken? Ziet het erg lekker uit wil ze graag gaan maken. Groet Willemien