KookJij

Cupcakes met limoen en ricotta

Een heerlijk cupcakes met limoen en ricotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cupcakes met limoen en ricotta te bereiden

Meng de poedersuiker onder de slagroom en klop stijf. Meng de bloem met het bakpoeder en rasp de schil van de limoen erbij. Pers het limoensap uit in een aparte kom. Klop de boter met de suiker licht en luchtig. Voeg de ricotta toe en klop nog een minuutje of twee door met de mixer.

Verwarm de oven voor op 180°C. Scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan het ricottamengsel. Klop door tot de eidooiers volledig zijn opgenomen. Doe een mespuntje zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg beetje bij beetje de bloem en het limoensap aan het deeg toe. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.



Zet de vormpjes in de muffinbakplaat. Vul ze voor de helft met het beslag en bak 25 minuten in de oven. Steek een satéprikker in de cakejes. Als hieraan geen deeg meer kleeft, zijn de cupcakes klaar. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.


Vul een spuitzak met de slagroom en maak een mooie toef op de cupcakes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst