Recept
« Terug naar recepten
Curry- knoflook saus
PT10M
Curry- knoflook saus
Een heerlijk curry- knoflook saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry- knoflook saus te bereiden
Eerst even de mayonaise maken. (ingredienten op kamertemperatuur)
Meng de eidooier met de mosterd en de peper en zout en azijn tot een egale massa. Voeg een klein beetje olie toe en meng goed met de garde. Wanneer de handel bind kan weer olie toegevoegd worden, maar let op niet te veel ineens. Eventueel nog nakruiden met peper, zout en azijn naar smaak.
Neem ongeveer 2:3 yoghurt:mayonaise verhouding, en roer daar de knoflook doorheen en de curry (dit alles naar eigen smaak natuurlijk, de hoeveelheden zijn een indicatie). Hak als laatste de peterselie zeet fijn en meng deze ook door het mengsel.
Laat de smaken nog een uurtje in de koelkast intrekken en roer af en toe nog eens door.
finito!!
Meng de eidooier met de mosterd en de peper en zout en azijn tot een egale massa. Voeg een klein beetje olie toe en meng goed met de garde. Wanneer de handel bind kan weer olie toegevoegd worden, maar let op niet te veel ineens. Eventueel nog nakruiden met peper, zout en azijn naar smaak.
Neem ongeveer 2:3 yoghurt:mayonaise verhouding, en roer daar de knoflook doorheen en de curry (dit alles naar eigen smaak natuurlijk, de hoeveelheden zijn een indicatie). Hak als laatste de peterselie zeet fijn en meng deze ook door het mengsel.
Laat de smaken nog een uurtje in de koelkast intrekken en roer af en toe nog eens door.
finito!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
harmee zegt:
Ga het vandaag maken, hebben met de buren (8) een gezellige barbeque. Hariold
marie-jeanne zegt: