KookJij

Curry- knoflook saus

Een heerlijk curry- knoflook saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Curry- knoflook saus te bereiden

Eerst even de mayonaise maken. (ingredienten op kamertemperatuur)

Meng de eidooier met de mosterd en de peper en zout en azijn tot een egale massa. Voeg een klein beetje olie toe en meng goed met de garde. Wanneer de handel bind kan weer olie toegevoegd worden, maar let op niet te veel ineens. Eventueel nog nakruiden met peper, zout en azijn naar smaak.

Neem ongeveer 2:3 yoghurt:mayonaise verhouding, en roer daar de knoflook doorheen en de curry (dit alles naar eigen smaak natuurlijk, de hoeveelheden zijn een indicatie). Hak als laatste de peterselie zeet fijn en meng deze ook door het mengsel.

Laat de smaken nog een uurtje in de koelkast intrekken en roer af en toe nog eens door.

finito!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marie-jeanne

marie-jeanne zegt:
wat is tikka massala? en waar kan ik dit kopen?
Harold Landman

Harold Landman zegt:
Hij was verrukkelijk, iedereen vond het een heerlijke saus.

Harold
harmee

harmee zegt:
Beste Christiaan, bedankt voor je reactie.
Ga het vandaag maken, hebben met de buren (8) een gezellige barbeque. Hariold
chris

chris zegt:
Ik doe altijd rond de twee tot drie teentjes voor een halve liter, afhankelijk van de grootte van de teentjes. Je kunt ook met een beginnen en daarna proeven en naar smaak toevoegen
harmee

harmee zegt:
hoeveel teentjes knoflook???