Recept
« Terug naar recepten
Curry met lamsgehaktballetjes en tomaat
PT60M
Curry met lamsgehaktballetjes en tomaat
Een heerlijk curry met lamsgehaktballetjes en tomaat recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry met lamsgehaktballetjes en tomaat te bereiden
Doe het gehakt,1 tl.garam massala, komijnpoeder, chilipoeder, kaneelpoeder, de helft van de koriander en wat peper en zout in een kom. Meng alles goed door elkaar.Draai er 24 balletjes van en leg ze op een bord en zet ze 30 min. in de koelkast. Hak de amandelen fijn. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de ui samen met de 1/2 tl. garam massala in het braadvet in 3 min glazig. Roer de tomatenpuree en 2 1/2 dl. water erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en verwarm het gerecht nog 5 min. op laag vuur door en door. Strooi de rest van de koriander erover.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sylviadew zegt:
Was erg lekker aanrader: de amandelen in de blender hakken! Het recept is heerlijk!:p
sylviadew zegt:
hdewit zegt: