Recept
« Terug naar recepten
Curry met varkensvlees
PT45M
Curry met varkensvlees
Een heerlijk curry met varkensvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry met varkensvlees te bereiden
1. Snij het varkensvlees in fijne reepjes. Bak ze kort aan in een beetje hete olie.
2. Doe er de stukjes wortel, venkel en asperge bij. Roerbak een paar minuten.
3. Voeg er de currypasta aan toe en schep om tot alle aroma's vrijkomen.
4. Blus met de bouillon. Breng aan de kook. Voeg er de limoenblaadjes aan toe. Laat 10 minuten afgedekt sudderen tegen de kook aan.
5. doe er de kokosmelk bij. Laat 15 minuten zacht koken zonder deksel.
6. Kruid met peper en zout. Werk af met lente-ui en rijkelijk veel koriander. Serveer heet.
7. Lekker met rijst of aardappelen.
2. Doe er de stukjes wortel, venkel en asperge bij. Roerbak een paar minuten.
3. Voeg er de currypasta aan toe en schep om tot alle aroma's vrijkomen.
4. Blus met de bouillon. Breng aan de kook. Voeg er de limoenblaadjes aan toe. Laat 10 minuten afgedekt sudderen tegen de kook aan.
5. doe er de kokosmelk bij. Laat 15 minuten zacht koken zonder deksel.
6. Kruid met peper en zout. Werk af met lente-ui en rijkelijk veel koriander. Serveer heet.
7. Lekker met rijst of aardappelen.