Recept
« Terug naar recepten
Custard rozijnen met appel
PT240M
Custard rozijnen met appel
Een heerlijk custard rozijnen met appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Custard rozijnen met appel te bereiden
De likeur bij de rozijnen en de in stukjes gesneden abrikozen in een schaaltje gieten zodat de vruchten bijna onderstaan. 1 tot 1,5 minuut in de magnetron aan de kook brengen en daarna apart zetten. Van de melk een paar lepels apart houden en de rest aan de kook brengen. De koude melk vermengen met de custardpoeder en toevoegen aan de kokende melk. Goed roeren. De rozijnen op 2 el na aan de pudding toevoegen (met het vocht). In kleine schaaltjes de pudding verdelen en deze laten opstijven. (Zodra het kan in de koelkast zetten)
Na 3-4 uur de pudding uit de schaaltjes halen. De appels schillen en in parten snijden. Bakken in een beetje boter in een koekenpan. Tijdens het bakken bestrooien met een beetje bruine suiker. Bij het custardpuddinkje schikken.
Na 3-4 uur de pudding uit de schaaltjes halen. De appels schillen en in parten snijden. Bakken in een beetje boter in een koekenpan. Tijdens het bakken bestrooien met een beetje bruine suiker. Bij het custardpuddinkje schikken.
Tania zegt:
Wordt aan gewerkt?